Felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét

Ünnepélyesen felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét.

A Pilisi Parkerdőnél másfél évtizede zajló felújtás, az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta az 1,5 milliárd forintot

– közölte a társaság pénteken az MTI-vel. 

A felújított és az új turistaházak, az új kilátók, a rendbe hozott és kibővített turistaút-hálózat, vagy az idén átadott Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat a Pilisi Parkerdő közjólétet és turizmust gyarapító beruházásai.

http://www.kormanyhivatal.hu/download/3/b6/03000/IMG_1389.JPG
http://www.kormanyhivatal.hu/download/3/b6/03000/IMG_1389.JPG

 

   Ezekkel a sokak által ismert és használt fejlesztésekkel párhuzamosan azonban a Parkerdő következesen, lépésről lépésre újítja meg és bővíti szűkebb szakmai tevékenysége, az erdőgazdálkodás és a természetvédelem magas színvonalú ellátásához szükséges feltétel- és eszközrendszert. Az átfogó munka során többek között a Parkerdő valamennyi erdészetének épülete is megújult.

 

E sort zárta a Szentendrei Erdészet, amelynek korábbi irodája Szentendre történelmi belvárosában, a római kőtár közvetlen környezetében helyezkedett el. Az avató ünnepségen Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, és Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőbeszédet.

A közlemény idézi Zambó Pétert, aki beszédében hangsúlyozta: a Pilisi Parkerdőgazdaság közjóléti és turisztikai eredményeit sokan ismerik, és a visszajelzések alapján szeretik is, hiszen a turistaházak teltházasak, és évi több mint 20 millió látogató fordul meg turista- és kerékpáros útjainkon.

A társaság által gondozott erdők javarészt jó állapotúak és egészségesek, miközben egy kétmilliós nagyváros és agglomerációjának terhelését, valamint a klímaváltozás hatásait kell elviselni. Mindehhez az elhasználódott és elavult erdei infrastruktúra folyamatos megújítására is szükség van: többek között 520 millió forintból újították fel az erdőgazdaság területén lévő utakat, 200 millió forintot pedig az erdész szakembereknek szánt szolgálati lakások felújítására fordított a Parkerdő

– áll a közleményben.


Forrás:
http://profitline.hu/hircentrum/hir/357030/Felavattak-a-Szentendrei-Erdeszet-uj-epuletet