Vadászok ünnepe – Vas Megyei Vadásznap 2016 Szentgotthárdon

Szeptember 4-én Szentgotthárdon, a Ciszterci Apátság körül található Várkertben rendezték meg a Vas megyei vadászok megyei találkozóját.

Többek közt kirakodóvásár, ifjú vadászok fogadalomtétele és színpadi fellépők sora várta a látogatókat. A vadásznapot az OMVK Vas Megyei Területi Szervezete és a Vasi Vadgazdálkodók Védegylete szervezte.

A vasi vadászok ünnepét azzal a céllal rendezik meg évente, hogy betekintést nyújtsanak mindenki számára a vadászat szépségébe, rejtelmeibe. A felharsanó vadászkürt hangja is jelezte:

ez a nap a vadászat és a vadászok

 

ünnepe!

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/12140/
http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/12140/

 

Reggeltől kezdődően fokozatosan telt meg a helyszín árusokkal, főzőversenyre érkező csapatokkal, vadászokkal, és a vadászatot kedvelő érdeklődőkkel. A vadászok társaikkal megoszthatták tudásukat, aki viszont laikusként érkezett, annak ez remek ismerkedési alkalom lehetett a vadászat világával.

Külön figyelmet érdemeltek a főzősátrak. 

Olyan finom disznóhúst, mint itt,

 

még soha nem ettünk!

De volt itt minden, amit csak vadász elejthet. Vadászkürtös térzenével indult, majd a Vas megyei vadászok zászlójának fogadásával kezdődött a rendezvény ünnepi része, melyen Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Szervezetének elnöke mondott köszöntőt.

Az ünnepi szónoklatot a ökumenikus Hubertus-mise követte, mely után először az ifjú vadászok fogadalomtételére, majd az avatási procedúrára került sor, végül kitüntetések, elismerések és jutalmak átadása zárta a délelőtt programját.

 


Forrás: 
http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/12140/

Szólj hozzá!

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.